főoldal kapcsolat oldaltérkép
  
HIREK
KÖZTERÜLET-FELÜGYELET
KAMERARENDSZER
ELÉRHETŐSÉGEINK
BEJELENTÉSEK
ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK
A KÖZÖSSÉGI EGYÜTTÉLÉS ALAPVETŐ SZABÁLYAI
Elszállított járművek

Az tovább gombra kattintva megtekintheti az elszállított járművek listáját.

Jelenleg 401 jármű szerepel az adatbázisban.

 
Elszállítás
2013-10-23 10:04:21

2010. augusztus 01-től a lezárult közbeszerzési eljárásnak megfelelően a Józsefváros területén szabálytalanul elhelyezett gépkocsikat új helyszínre, a Budaörsi repülőtér melletti tároló telephelyre szállítják. A szállítással megbízott vállalkozás az ATC Aircom Kft. http://www.atc-automentes.hu/

Jogorvoslat, fellebbezés
2017-10-10 11:23:18

A Józsefvárosi Közterület-felügyelet fogadja az e-mail útján elküldött dokumentumokat is, amennyiben azok a küldő ügyfél valós email címének felhasználásával kerültek aláírásra.

III. JÓZSEFVÁROSI RENDVÉDELMI NAP


2017.05.19. 13:22:11

Rendőrségi és tűzoltó-bemutatók, színes programok a Szenes Iván téren

Látványos bemutatókkal és izgalmas programokkal várták a gyermekeket és a családokat a pénteken megtartott III. Józsefvárosi Rendvédelmi Napon. A Józsefvárosi Önkormányzat és a VIII. kerületi Rendőrkapitányság által szervezett ingyenes, egész napos családi programhoz a kerületi tűzoltóparancsnokság, a közterület-felügyelet és a józsefvárosi polgárőrség is csatlakozott. A Szenes Iván téren bemutatót tartott a józsefvárosi akciócsoport, a kerületi tűzoltók, valamint a kutyás egységek.

Látványos bemutatókkal és izgalmas programokkal várták a gyermekeket és a családokat a pénteken megtartott III. Józsefvárosi Rendvédelmi Napon. A Józsefvárosi Önkormányzat és a VIII. kerületi Rendőrkapitányság által szervezett ingyenes, egész napos családi programhoz a kerületi tűzoltóparancsnokság, a közterület-felügyelet és a józsefvárosi polgárőrség is csatlakozott. A Szenes Iván téren bemutatót tartott a józsefvárosi akciócsoport, a kerületi tűzoltók, valamint a kutyás egységek. A kisebbeket mesesátor, KRESZ ügyességi pálya, és ujjlenyomat-vétel, a nagyobbakat mobil lőtér várta, a vállalkozó kedvűek kipróbálhatták a traffipaxos futást, a bátrabbakat tűzoltódaru emelte a magasba. A program megnyitóján Sára Botond alpolgármester a rendvédelmi szervek összefogását emelte ki. Mint mondta: fontos, hogy az önkormányzat részt vállaljon az ilyen rendezvények támogatásában is, hiszen közvetetten ez is a közbiztonság javítását szolgálja.

Vidám gyerekzsivaj és szirénahangok töltötték meg a Szenes Iván teret a harmadik alkalommal megrendezett Józsefvárosi Rendvédelmi Napon. A program ünnepélyes megnyitóján Sára Botond alpolgármester hangsúlyozta: a kerületben a közbiztonság terén elért eredmények a rendőrség, a tűzoltóság, a polgárőrség és a közterület-felügyelet közös munkájának is köszönhetők, éppúgy, ahogyan ez a rendezvény is összefogással jött létre. „Ez az összefogás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy ma már Józsefvárosban tíz emberből hét biztonságban érzi magát” – emelte ki.

Sára Botond arról is beszélt, hogy az önkormányzat mindent megtesz a közbiztonság javításáért: az elmúlt hat évben az állami szervekkel közösen több mint 4,5 milliárd forintot fordítottak erre a területre. Mint mondta: fontos azonban, hogy az önkormányzat részt vállaljon az ilyen rendezvények támogatásában is, hiszen közvetetten ez is a közbiztonság javítását szolgálja – utalt arra, hogy megismerésük által megerősödik a rendvédelmi szervekbe vetett bizalom. 

Molnár Gábor alezredes, Józsefváros rendőrkapitánya beszédében emlékezetett: három évvel ezelőtt, az első rendőrnapon még csak a tér egyik oldalát töltötték meg programokkal, idén azonban az egész téren programok várták a látogatókat. Mint mondta: remélhetőleg hagyományteremtő jelleggel csatlakozott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság is a rendezvényhez. Kiemelte: a résztvevő iskolásokat és óvodásokat év közben is szívesen látják a rendőrkapitányságon szervezett nyílt napok alkalmával, illetve az általuk szervezett rajzpályázaton is. 

A rendvédelmi szervek amellett, hogy maguk is bemutatkozhatnak egy ilyen eseményen, megismertethetik felszereléseiket, és munkájukat, valamint követendő példát is állíthatnak a gyerekek elé – emelte ki Kelemen Zsolt VIII. kerületi tűzoltóparancsnok. A rendvédelmi szervek eredményeiről szólva hangsúlyozta: a fokozott rendőri jelenlétet a közterületeken, a közterület-felügyelet napi munkavégzését, a tavalyi évben az év polgárőr egyesületének választott józsefvárosi polgárőrséget, akik önkéntes tűzoltóegységet is alakítottak, valamint azt is, hogy az elmúlt évben a VIII. kerületi lett az év hivatásos tűzoltóparancsnoksága. Ezen eredmények eléréséhez pedig a Józsefvárosi Önkormányzat minden támogatást megadott.

Interaktív programok kicsiknek és nagyoknak

A gyermekeket és családokat számos izgalmas program várta a nap folyamán: a Terrorelhárítási Központ eszközbemutatóval készült: fegyvereket, sisakokat, védőruházatot és testpáncélt lehetett megtekinteni és felpróbálni. A vízi rendészet egy motorcsónakot állított ki, amelybe be is szállhattak az érdeklődők. A mobil lőtéren többféle fegyvert lehetet kipróbálni, aki pedig a traffipaxos futáson vett részt, annak emléklap volt a jutalma.A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, őket mesesátor, arcfestés, kézműves sarok, célba lövés és óriásbuborékok várták.

A bátrabbak kipróbálhatták a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály kitelepülésén a rendőrségi faltörő kost, vagy beszállhattak a katasztrófavédelem darus autójának emelőkosarába, amivel a magasból is megtekinthették a környéket. Nagy sikert arattak a rendőrlovak és az SOS Mentőkutyás Egyesület munkakutyái, de sokan sorakoztak a rendőrségi és tűzoltó gépjárművek előtt, amelyeket ezúttal belülről is meg lehetett tekinteni. 

A bemutatók sorát a rendőrkutyák kezdték: a gyerekek nagy tapssal jutalmazták, amikor az állatoknak sikerült elfogniuk az elkövetőnek beöltözött kiképzőket. Azután a hivatásos tűzoltók mutatták be, hogyan tudják kiszabadítani a baleset során autójába ragadt sofőrt. Pár perc alatt levágták az előre kikészített roncsautók tetejét, az emberi élet védelme érdekében

Az egyik leglátványosabb bemutatót a józsefvárosi rendőrkapitányság akciócsoportja tartotta: autóval menekülő elkövetők, illetve gyalogos körözött személyek elfogását szemléltették, amelyhez vaktölténnyel töltött fegyvereket is használtak.          

A programra ellátogatott Sántha Péterné alpolgármester, Géczi Béla tűzoltó ezredes, a Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Kardos Pál, a Budapesti Polgárőr Szövetség elnöke, Kaiser József, a józsefvárosi polgárőrök vezetője, Zentai Oszkár, a Józsefvárosi Áldozatsegítő Szakmai Együttműködési Rendszer (JÁSZER) elnöke, valamint a józsefvárosi képviselő-testület több tagja is.

Forrás: jozsefvaros.hu 


 
Levelezési címünk:
Budapest Józsefváros Önkormányzata Polgármesteri Hivatala
Közterület-felügyeleti Ügyosztály
Budapest 1082
Baross u. 63-67.

Központi ügyfélszolgálat
1084 Budapest, Német utca 15
Bejelentések: 210-9500
Telefax:
H-P: 08:00 - 16:00
A telefonbeszélgetéseket rögzítjük.
Zöld számunk (0-24): 06 (80) 204-618