főoldal kapcsolat oldaltérkép
  
HIREK
KÖZTERÜLET-FELÜGYELET
KAMERARENDSZER
ELÉRHETŐSÉGEINK
ÜVEGZSEB
BEJELENTÉSEK
ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK
A KÖZÖSSÉGI EGYÜTTÉLÉS ALAPVETŐ SZABÁLYAI
Elszállított járművek

Az tovább gombra kattintva megtekintheti az elszállított járművek listáját.

Jelenleg 382 jármű szerepel az adatbázisban.

JKF Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy lehetőségünk legyen tájékoztatni legfrissebb információinkról.
Kérjük, adja meg e-mail címét:

E-mail címe:

feliratkozás
leliratkozás 
Elszállítás
2013-10-23 10:04:21

2010. augusztus 01-től a lezárult közbeszerzési eljárásnak megfelelően a Józsefváros területén szabálytalanul elhelyezett gépkocsikat új helyszínre, a Budaörsi repülőtér melletti tároló telephelyre szállítják. A szállítással megbízott vállalkozás az ATC Aircom Kft. http://www.atc-automentes.hu/

Jogorvoslat, fellebbezés
2017-10-10 11:23:18

A Józsefvárosi Közterület-felügyelet fogadja az e-mail útján elküldött dokumentumokat is, amennyiben azok a küldő ügyfél valós email címének felhasználásával kerültek aláírásra.

Sok gondot okoz az illegális szemétlerakás


2015.10.05. 17:47:52

A térfigyelő kameráknak köszönhetően érték tetten a közterület-felügyelők azt a három személyt, akik úgy próbáltak felesleges hulladékuktól megszabadulni a kerületben, hogy a járdára pakolták azt. Az elkövetők ellen köztisztasági szabálysértés elkövetése miatt feljelentést tettek. Sára Botond alpolgármester kiemelte: a városvezetés határozott szándéka, hogy visszaszorítsa az illegális szemétlerakást a kerületben.

 

Szeptember 18-án a Józsefvárosi Közterület-felügyeleti Ügyosztály munkatársai a térfigyelő kamerákon keresztül észlelték, hogy három személy bútorlapokat pakol a járdára a Lujza utcában. Az elkövetők ellen feljelentést tettek köztisztasági szabálysértés elkövetése miatt. A feljelentés kapcsán az eljáró hatóság pénzbírságot alkalmazhat, amelynek összege akár 150 ezer forint is lehet. A szemét elszállításával kapcsolatban keletkezett költségeket a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. Városüzemeltetési Igazgatósága kiszámlázza az elkövetőknek. 

Mindennaposak a hasonló esetek

Lapunk kérdésére Ács Péter, a Városüzemeltetési Igazgatóság vezetője elmondta: kerületünkben napi rendszerességgel fordulnak elő hasonló esetek. Naponta három tehergépjármű járja 2-3 fős személyzetével az utcákat és a szemétgyűjtő edények ürítése mellett bejelentések, illetve saját észleléseik alapján intézkednek az illegálisan kihelyezett szemét elszállításáról. Ez utóbbi feladat ellátásának költsége éves szinten eléri a több tízmillió forintot is. Leggyakrabban építkezési hulladékot, sittet, megunt, régi vagy törött bútorokat hagynak a közterületen „feledékeny” gazdáik, de nem ritka a háztartási eredetű hulladék kihelyezése sem. Amellett, hogy ez szabályellenes, veszélyes is: elég az üres telkeken összehordott hulladék meggyulladásából származó tűzesetekre gondolnunk.  

 

Nem marad büntetlenül

Sára Botond alpolgármester lapunknak elmondta, a városvezetés határozott szándéka, hogy visszaszorítsa és szankcionálja az illegális szemétlerakást a kerületben. Ezért is segítik a közterület-felügyelet és a rendőrség együttműködését, hogy hatékonyabban tudjanak fellépni a szabálysértők ellen. Az alpolgármester kiemelte: nem engedik, hogy bárki is szemétlerakónak tekintse Józsefváros köztereit. Sára Botond hozzátette: a teljesen felújított és bővített térfigyelő rendszernek köszönhetően, az illegális szemétlerakás megelőzésében jóval hatékonyabban tudnak fellépni, a tettenérés gyakorisága jelentősen megnövekedett.

Jogszabályi háttér

Aki a közterületen, a közforgalom céljait szolgáló épületben, közlekedési eszközön szemetel, ezeket beszennyezi; vagy hulladékot a közterületen engedély nélkül, vagy nem a kijelölt lerakóhelyen lerak, az szabálysértést követ el. A kiszabott pénzbírság akár 150 ezer forint is lehet.

(forrás: jozsefvaros.hu)


 
Levelezési címünk:
Budapest Józsefváros Önkormányzata Polgármesteri Hivatala
Közterület-felügyeleti Ügyosztály
Budapest 1082
Baross u. 63-67.

Központi ügyfélszolgálat
1084 Budapest, Német utca 15
Bejelentések: 210-9500
Telefax:
H-P: 08:00 - 16:00
A telefonbeszélgetéseket rögzítjük.
Zöld számunk (0-24): 06 (80) 204-618