főoldal kapcsolat oldaltérkép
  
HIREK
KÖZTERÜLET-FELÜGYELET
KAMERARENDSZER
ELÉRHETŐSÉGEINK
BEJELENTÉSEK
ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK
A KÖZÖSSÉGI EGYÜTTÉLÉS ALAPVETŐ SZABÁLYAI
Elszállított járművek

Az tovább gombra kattintva megtekintheti az elszállított járművek listáját.

Jelenleg 421 jármű szerepel az adatbázisban.

 
Elszállítás
2013-10-23 10:04:21

2010. augusztus 01-től a lezárult közbeszerzési eljárásnak megfelelően a Józsefváros területén szabálytalanul elhelyezett gépkocsikat új helyszínre, a Budaörsi repülőtér melletti tároló telephelyre szállítják. A szállítással megbízott vállalkozás az ATC Aircom Kft. http://www.atc-automentes.hu/

Jogorvoslat, fellebbezés
2017-10-10 11:23:18

A Józsefvárosi Közterület-felügyelet fogadja az e-mail útján elküldött dokumentumokat is, amennyiben azok a küldő ügyfél valós email címének felhasználásával kerültek aláírásra.

Sok gondot okoz az illegális szemétlerakás


2015.10.05. 17:47:52

A térfigyelő kameráknak köszönhetően érték tetten a közterület-felügyelők azt a három személyt, akik úgy próbáltak felesleges hulladékuktól megszabadulni a kerületben, hogy a járdára pakolták azt. Az elkövetők ellen köztisztasági szabálysértés elkövetése miatt feljelentést tettek. Sára Botond alpolgármester kiemelte: a városvezetés határozott szándéka, hogy visszaszorítsa az illegális szemétlerakást a kerületben.

 

Szeptember 18-án a Józsefvárosi Közterület-felügyeleti Ügyosztály munkatársai a térfigyelő kamerákon keresztül észlelték, hogy három személy bútorlapokat pakol a járdára a Lujza utcában. Az elkövetők ellen feljelentést tettek köztisztasági szabálysértés elkövetése miatt. A feljelentés kapcsán az eljáró hatóság pénzbírságot alkalmazhat, amelynek összege akár 150 ezer forint is lehet. A szemét elszállításával kapcsolatban keletkezett költségeket a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. Városüzemeltetési Igazgatósága kiszámlázza az elkövetőknek. 

Mindennaposak a hasonló esetek

Lapunk kérdésére Ács Péter, a Városüzemeltetési Igazgatóság vezetője elmondta: kerületünkben napi rendszerességgel fordulnak elő hasonló esetek. Naponta három tehergépjármű járja 2-3 fős személyzetével az utcákat és a szemétgyűjtő edények ürítése mellett bejelentések, illetve saját észleléseik alapján intézkednek az illegálisan kihelyezett szemét elszállításáról. Ez utóbbi feladat ellátásának költsége éves szinten eléri a több tízmillió forintot is. Leggyakrabban építkezési hulladékot, sittet, megunt, régi vagy törött bútorokat hagynak a közterületen „feledékeny” gazdáik, de nem ritka a háztartási eredetű hulladék kihelyezése sem. Amellett, hogy ez szabályellenes, veszélyes is: elég az üres telkeken összehordott hulladék meggyulladásából származó tűzesetekre gondolnunk.  

 

Nem marad büntetlenül

Sára Botond alpolgármester lapunknak elmondta, a városvezetés határozott szándéka, hogy visszaszorítsa és szankcionálja az illegális szemétlerakást a kerületben. Ezért is segítik a közterület-felügyelet és a rendőrség együttműködését, hogy hatékonyabban tudjanak fellépni a szabálysértők ellen. Az alpolgármester kiemelte: nem engedik, hogy bárki is szemétlerakónak tekintse Józsefváros köztereit. Sára Botond hozzátette: a teljesen felújított és bővített térfigyelő rendszernek köszönhetően, az illegális szemétlerakás megelőzésében jóval hatékonyabban tudnak fellépni, a tettenérés gyakorisága jelentősen megnövekedett.

Jogszabályi háttér

Aki a közterületen, a közforgalom céljait szolgáló épületben, közlekedési eszközön szemetel, ezeket beszennyezi; vagy hulladékot a közterületen engedély nélkül, vagy nem a kijelölt lerakóhelyen lerak, az szabálysértést követ el. A kiszabott pénzbírság akár 150 ezer forint is lehet.

(forrás: jozsefvaros.hu)


 
Levelezési címünk:
Budapest Józsefváros Önkormányzata Polgármesteri Hivatala
Közterület-felügyeleti Ügyosztály
Budapest 1082
Baross u. 63-67.

Központi ügyfélszolgálat
1084 Budapest, Német utca 15
Bejelentések: 210-9500
Telefax:
H-P: 08:00 - 16:00
A telefonbeszélgetéseket rögzítjük.
Zöld számunk (0-24): 06 (80) 204-618