főoldal kapcsolat oldaltérkép
  
HIREK
KÖZTERÜLET-FELÜGYELET
KAMERARENDSZER
ELÉRHETŐSÉGEINK
BEJELENTÉSEK
ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK
A KÖZÖSSÉGI EGYÜTTÉLÉS ALAPVETŐ SZABÁLYAI
Elszállított járművek

Az tovább gombra kattintva megtekintheti az elszállított járművek listáját.

Jelenleg 401 jármű szerepel az adatbázisban.

 
Elszállítás
2013-10-23 10:04:21

2010. augusztus 01-től a lezárult közbeszerzési eljárásnak megfelelően a Józsefváros területén szabálytalanul elhelyezett gépkocsikat új helyszínre, a Budaörsi repülőtér melletti tároló telephelyre szállítják. A szállítással megbízott vállalkozás az ATC Aircom Kft. http://www.atc-automentes.hu/

Jogorvoslat, fellebbezés
2017-10-10 11:23:18

A Józsefvárosi Közterület-felügyelet fogadja az e-mail útján elküldött dokumentumokat is, amennyiben azok a küldő ügyfél valós email címének felhasználásával kerültek aláírásra.

Mátyás téri behajtás


2012.02.21. 14:13:04

Tisztelt Gépjármű üzemben tartók, tisztelt Mátyás téri polgárok.

 

A Bauer Sándor utca, és a Mátyás tér felújításával és sétáló övezetté történő átalakításával az iskola, a Közösségi ház közvetlen környezete újult meg, ezzel segítve két épület közötti biztonságos közlekedést. A Mátyás tér korábban elkezdett felújítása immáron befejeződött, mely szimbolikusan is kifejezi a negyed városmegújításának elindítását, az új arculat megjelenését.

 

 

 A felújítás befejezésével a végleges forgalmi rend is érvénybe lépett 2012. február 01-én.

 

 A sétáló övezetbe behajtani a Bauer Sándor utca felől lehet a behajtási kapun keresztül. Ott legfeljebb 2 óra időtartamra, kizárólag áruszállítás, költözés, rakodás céljából lehet várakozni, a többször módosított 26/2010.(VI.18.) JÖR. rendeletében meghatározott behajtási díj vagy éves behajtási megváltási díj megfizetése ellenében, legfeljebb 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű gépjárművel. A behajtási engedélyeket a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti ügyosztálya adja ki.

 

Sétáló övezetbe történő egyszeri behajtáskor a következő díjtételeket kell alkalmazni:

  • 3.000,- Ft/behajtás a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépjárművek esetében.

 Díjmentes a sétáló övezetbe történő behajtás:

  • Félévente egy adott napon korlátlan számban, ha a behajtás az övezeten belül bejelentett lakóhellyel rendelkező személy által megjelölt, legfeljebb 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű gépjárművel történik (pl.: költözés, felújítás),
  • havonta egy alkalommal, ha az övezeten belül bejelentett lakóhellyel rendelkező személy tulajdonában vagy üzemben tartásában lévő gépjárművel történik (pl.: nagyobb méretű, súlyú, értékű tárgy szállítása).

A Sétáló övezetben lakók személyesen, vagy elektronikus úton regisztráltathatják behajtási igényüket a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatalnál.  Ad-hoc, azaz azonnalos behajtás engedélyezésére nincs lehetőség, kérjük, ezt vegyék figyelembe.

 

A sétáló övezetben székhellyel vagy telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezet – az általa megjelölt gépjárművel, éves behajtási megváltási díj megfizetése ellenében - korlátlan alkalommal behajthat.

Az éves behajtási megváltási díj összege a behajtási díjtétel hétszázszorosa. Év közben kezdeményezett behajtás megváltása esetén időarányos megváltási díjat kell fizetni.

 

A behajtási engedélyeket Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Pénztárában (1082 Budapest, Baross u. 63-67. sz.) lehet megváltani.   

Tájékoztatjuk, hogy 2012 február 01-től a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti ügyosztálya a Mátyás térre engedély nélkül behajtó, vagy az engedélyezett időtartamot túllépő gépjárművek üzembentartóival szemben szabálysértési, illetve közigazgatási hatósági eljárást fog kezdeményezni, valamint kerékbilincs felszerelését fogja alkalmazni.

 

A  Mátyás tér védett övezetét lezáró süllyedő oszlopok működése

 

1.      A süllyedő oszlopokat jól látható jelzőtáblák jelzik.

2.      Az oszlopokat az áthaladáshoz 1-2 méterre meg kell közelíteni, a külön oszlopon elhelyezett kaputelefon egység vonaláig haladva.

3.       3. A behajtáshoz álljon a Bauer Sándor utcai bejáratnál felfestett sárga vonalra.

 

 

4.      A behajtást gátló oszlop melletti a térfigyelő kamerákon a rendszer ellenőrzi a behajtási jogosultságot. Amennyiben az Ön rendszáma szerepel az engedélyek között, a rendszer automatikusan beengedi.

5.      Az oszlop helyzete, mozgása ellenőrizhető a menetirány szerinti jobb oldalon lévő oszlopon elhelyezett két fényű közlekedési lámpa jelzései alapján.

 6.      A behajtani kívánó járművet, az áthaladást és a kihajtást videó kamera rendszer rögzíti.

7.      Áthaladni csak abban az esetben lehet, ha azt a két fényű forgalomirányító fényjelző készülék zöld fénye jelzi.

8.      A lámpa csak abban az esetben jelez zöld – szabad jelzést – , ha az oszlop az úttesttel vízszintes egyenest képez.

 9.      Piros, azaz tilos jelzést mutat a lámpa minden olyan esetben, amikor az oszlop elmozdult a vízszintes síktól, ilyenkor tilos az áthajtás, még abban az esetben is, ha a gépkocsivezető nem látja az oszlopot.

10.  Kihajtás csak a Nagyfuvaros utca felé lehetséges, ahol a kihajtási szándékát a sárga vonalon történő megállással jelezheti a számítógépes rendszer részére.

11. A rendszer csak akkor engedi Önt kilépni, ha az eredetileg megváltott 120 percen, de legfeljebb 5 perces türelmi időn belül kihajt a gyalogos övezetből. Ha a türelmi időn túl kíván kihajtani, ezt csak egy újabb 3.000.-HUF megfizetése után teheti meg. Az ismételt díjat személyesen az Ügyfélszolgálatunkon, ügyfélfogadási időn kívül a helyszínre Önhöz érkező munkatársunknál vagy MOBIL fizetés útján tudja megfizetni.

A süllyedő oszlop által védett területre csak azok hajtanak be, akik erre jogosultak, és engedéllyel rendelkeznek.

 

Tilos engedély nélkül, egy korábban áthaladó gépjármű után áthaladni az oszlop felett, mert az balesetveszélyes. Minden esetben a fent leírt módon szabad megközelíteni a süllyedő oszlopot.

A szabálytalan áthaladás miatt bekövetkező káreseményekért sem az Önkormányzat, sem a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti ügyosztálya nem vállal felelősséget.

 

Az áthaladó járműveket, a be-és kihajtást videofelvételen rögzítjük. Az engedély keretein túl tartózkodó járművekkel szemben a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti ügyosztálya  intézkedni fog.

A süllyedő oszlopok kezelését 00-tól 24–ig a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti ügyosztálya térfigyelő központja koordinálja. Amennyiben bármilyen kérdése van, azt közvetlenül jelezheti a Felügyeletnek a 210-95-00 telefonszámon, illetve a jkf@jkf.hu -  e-mail címen.

 


 
Levelezési címünk:
Budapest Józsefváros Önkormányzata Polgármesteri Hivatala
Közterület-felügyeleti Ügyosztály
Budapest 1082
Baross u. 63-67.

Központi ügyfélszolgálat
1084 Budapest, Német utca 15
Bejelentések: 210-9500
Telefax:
H-P: 08:00 - 16:00
A telefonbeszélgetéseket rögzítjük.
Zöld számunk (0-24): 06 (80) 204-618